W najbliższą sobotę aleja w parku zamieni się w… aleję przysmaków. Do Mławy przyjadą m.in. producenci tradycyjnie wyrabianych miodów, serów i wędlin.
- R E K L A M A -
Mieszkańcy miasta będą mogli je kupić w godz. 9.00-13.00. Tak będzie w każdą sobotę aż do końca września.
Wszystkie oferowane specjały powstały na bazie naturalnych składników, robionych według domowej receptury i metodami, jakie znali jeszcze nasi dziadkowie.
- R E K L A M A -
gdzie mławski sanepid
Jak ptaki nie będą robić na jedzenie to ok .
Tłuszcz też jest potrzebny i sto razy lepiej go jeść niż węglowodany !!!
Tłuszcz tak ale nie zwierzęcy. Tam znajdują się Tłuszcze nasycone bardzo szkodliwe dla organizmu w przeciwieństwie do tuszu pochodzącego z roślin i ryb, gdzie znajdują się tłuszcze nienasycone. Te wlasnie tłuszcze są pożądane dla naszego organizmu. Węglowodany natomiast są podstawowym źrodłem energii, jednak ich nadmierne spożycie ma katastrofalne skutki. Widzimy to, obserwując stada wielorybów, poruszających się po chodnikach. Nie będę się tutaj wdawać w dyskusje, jednak zachęcam do zapoznania się z piramidą żywieniową. Jest to oficjalna nauka a nie twierdzenia wyssane z palca.[wymoderowano]
Ta twoja oficjalna nauka jest niepełna.
Dzisiejsza otyłość to właśnie skutek między innymi tłuszczy roślinnych czyli frytek, chipsów i innego niezdrowego żarcia smażonego na tłuszczach roślinnych.
Poczytaj sobie jakie szkodliwe związki powstają podczas smażenia w tłuszczach roślinnych,
Zbyt długi wywód, a więc nie będę się męczyć:
najzdrowszymi tłuszczami są tłuszcze zwierzęce. Ryby, które uważamy za zdrowe już nie są zdrowe, są hodowane w wiekich hodowlach i karmione chemią, która dla dla człowieka nie jest zdrowa, weźmy np. łososia norweskiego – poczytaj sobie o hodowli ryb w okolicach Norwegii czy też w państwach azjatyckich i o tym czym są te rybki karmione..
Pamiętajcie o cholesterolu, zawałach, udarach, miażdżycy i otępieniu.
Toteż nie mieli cholesterolu, zawału, udaru, miażdżycy i nie byli otępieni