Tego towaru nigdy nie brakowało, nawet w czasach PRL-u, kiedy nie można było nabyć wielu innych produktów. Po deficytach cukru teraz trudno kupić ocet. Jednak branża spożywcza uspokaja.
Ten towar też znika z półek
Nie tylko cukier ostatnio stał się towarem deficytowym. Ceny cukru szybko poszły do góry. Po brakach cukru w sklepach i limitach (informujemy o tym tutaj) otrzymujemy informacje o deficytach octu. W przypadku tego towaru o limitach jednak nie słychać.
Sprawa zadziwiła nawet sklepy i producentów. Octu nie zabrakło — choć innych produktów nie było na półkach — nawet w PRL. Przedstawiciele branży uspokajają, że wszystko jest pod kontrolą, a braki są uzupełniane. Jako powody większego zapotrzebowania wymieniają: sezon na przetwory i nowy zwyczaj konsumentów kupowania wszystkiego na zapas. Podobnie ma być w przypadku soli i cukru.
Warto przypomnieć, że sól, cukier oraz właśnie ocet się nie przeterminują. Być może dlatego produkty cieszą się ostatnio takim zainteresowaniem klientów. W końcu mamy też sezon na ogórki.
Jak podnieść cenę produktu ? Powiedzieć (WYMODEROWANO) że będzie go brakować poczekać aż (WYMODEROWANO) to łyknie jak pelikan kukurydzę i podnieść cenę . To sami ludzie są sobie winni takich cen to samo było z paliwem jak tylko wybuchła wojna .
Lubicie mieszać politykę do handlu, a jak niektórzy wiedzą to w latach „70 wprowadzono politykę wolno rynkową i ceny to my ustalamy, konsumenci.
PiS podzielił ludzi na mądrych i tych mniej mądrych
Przestańcie ludziom ciemnotę wciskać, że to sezon na przetwory i są braki octu, cukru, słuchać już tego nie można, zła gospodarka przez siedem lat daje takie efekty, warzywa i owoce są tak drogie, że robimy po kilka słoiczków, a nie hurtowo!